• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Obljetnice

Edgar Allan Poe
„Poludio sam, uz duga razdoblja zastrašujućeg zdravog razuma." Poe je rođen 19. siječnja 1809. godine u Bostonu. Bio ...
Jure Kaštelan
Hrvatski pjesnik, književni znanstvenik, urednik i dugogodišnji profesor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, rođen je 18. prosinca 1919. godine ...
Italo Calvino
Iako rođen na Kubi, 15. listopada 1923. godine, Calvino je talijanski pisac. Otac mu je bio agronom iz Ligurije, a majka botaničarka sa Sardinije. ...
John Keats
Pjesnik, romantičar John Keats rođen je 31. listopada 1795. godine u Londonu, a umro je samo 25 godina kasnije, 23. veljače u Rimu od tuberkuloze. ...
Ivana Brlić-Mažuranić
…..moji su listovi nastavak moje autobiografije…. (2. kolovoza 1916.) Ivana Brlić-Mažuranić (Ogulin, 18. travnja 1874. - ...
Vesna Parun
Od prve do šeste godine: lovila morske puževe. Od šeste do osamnaeste: pasla tuđe koze (na Parnasu). U osamnaestoj: sazrela za ...

Završne napomene prije pisanja ispita DM 2023. / 2024.

 

Razredi: 4a, 4c, 4d, 5b i 5bm

 

Kalendar i vremenik:

 

 

  • NJEMAČKI JEZIK ( osnovna i viša razina )                  7. lipnja 2024.  u 9:00
  • ENGLESKI JEZIK  ( osnovna i viša razina )                 10. lipnja 2024.  u 9:00
  • LIKOVNA UMJETNOST:                                               11. lipnja 2024.  u 9:00
  • INFORMATIKA                                                              11. lipnja 2024. u 14.00
  • FIZIKA :                                                                           12 . lipnja 2024.  u 9:00
  • PSIHOLOGIJA  :                                                             13. lipnja 2024.  u 9:00
  • BIOLOGIJA :                                                                  14. lipnja 2024.  u 9:00
  • KEMIJA:                                                                         20. lipnja 2024.  u 9:00
  • SOCIOLOGIJA                                                               20. lipnja 2024.  u 14:00                                                  
  • HRVATSKI JEZIK ( TEST + SAŽETAK ):                       24. lipnja 2024.  u 9:00
  • HRVATSKI JEZIK  ( ESEJ ):                                           25. lipnja 2024.  u 9:00
  • MATEMATIKA ( osnovna i viša razina )                   27. lipnja 2024. u 9:00

 

 

 

Trajanje ispita – prema vremeniku / objavljeno na oglasnoj ploči, te na postani- student.hr i ncvvo.hr /

 

 

 

ISPITIMA NE MOGU PRISTUPITI UČENICI UPUĆENI NA DOPUNSKI RAD NA KRAJU NASTAVNE GODINE ( čak  i ako  nakon dopunskog rada budu pozitivno ocijenjeni ).

 

UČENICI KOJI NE OBRANE ZAVRŠNI RAD MOGU PISATI ISPITE DM, ALI NEĆE BITI RANGIRANI NA RANG LISTAMA FAKULTETAAKO I POLOŽE ISPITE DM!

 

 

 

 

 

 

Kada treba doći u školu?

 

 

  • pred ispitne prostorije doći najkasnije 30 min prije početka ispita ( nemojte kasniti jer kasnijim ulaženjem u ispitnu prostoriju ometate čitanje uputa i sam tijek pripremnog dijela ispita ),
  •  nakon ulaska u hol škole potrebno je prvo provjeriti mjesto pisanja ispita  odnosno broj učionice. To ćete saznati na panoima koji će biti  postavljeni    kraj kantine ( raspored će biti izvješen svaki dan u 8:00 ili u 13.00  za poslijepodnevne ispite ).
  • prozivanje pred ispitnim prostorijama započinje 20 minuta prije početka ispita.
  • na ispit doći primjereno odjeveni!

 

Što treba ponijeti na ispit?

  • osobni dokument s fotografijom ( osobna iskaznica, putovnica, vozačka ). Dežurni nastavnik će vas prije ulaska u ispitnu prostoriju tražiti taj dokument radi identifikacije i evidentiranja pristupanja ispitu,

Taj dokument se u učionici stavlja na klupu sa desne strane. Ako učenik nema taj dokument biti će mu dozvoljeno pisanje ispita, ali treba izvršiti identifikaciju uz predočavanje osobnog dokumenta najkasnije u roku od 24 sata ( obično razrednik ili netko od profesora koji su predavali učeniku te ga dobro poznaju ).

  • učenik može ponijeti na ispit bočicu s vodom bez etikete,
  • kemijsku olovku crne ili plave boje te dozvoljeni pribor za pisanje ispita.

 

Pribor i pomagala: koristiti možete samo pribor specificiran u ispitnom katalogu određenog predmeta:

- za Hrvatski jezik i strane jezike: kemijska olovka ( crna ili plava boja ). Nisu dopušteni rječnici, gramatika i sl. Mora se pristupiti svim dijelovima ispita!

- Matematika- kemijska olovka ( plava ili crna ), geometrijski pribor ( trokut ili ravnalo ) te džepno računalo ili znanstveni kalkulator. Nije dozvoljen kalkulator koji ima mogućnost grafičkog rješavanja ( naziv Graphic ili tipka GRAPH ), ima mogućnost deriviranja i integriranja, ima mogućnost upotrebe memorijske kartice, bežičnog povezivanja s drugim uređajima, mogućnost simboličkog računanja-programiranja. Na početku ispita dežurni nastavnik će upisati podatke o kalkulatoru u poseban obrazac. O dozvoljenim kalkulatorima koje možete koristiti na ispitima postoji pročitati na www.ncvvo.hr ( ispitni katalozi ) Nikakvi listovi s formulama nisu dozvoljeni, knjižica s formulama koje su potrebne za rješavanje sastavni su dio ispitnog materijala. Kutomjeri nisu dozvoljeni.

 

 

 

 

  • Fizika: sve kao za matematiku  / knjižica s formulama biti će u ispitnom materijalu, primjer na ncvvo.hr /
  • Kemija: sve kao za matematiku, periodni sustav elemenata ( PSE ) je sastavni dio ispitnog materijala ,vidjeti primjer na ncvvo.hr
  • Biologija, Informatika ( kalkulator zabranjen! ), Psihologija, Sociologija: kemijska olovka crna ili plava.
  • Likovna umjetnost: kemijska olovka crna ili plava, flomasteri i ravnalo.

 

Ponavljam:  Gumice i olovke nisu dozvoljen pribor na ispitima DM!

 

  • mobiteli se na ispitu ne smiju koristiti, ako ih učenik donese na ispit, mobitel treba isključiti  i odložiti  u torbu koju treba ostaviti na klupu predviđenu za odlaganje stvari ( odmah po ulasku u ispitnu prostoriju ). Ručne satove, slušalice, papirnate maramice, osobne stvari također odložiti na klupu sa strane. Nakon predaje ispitnog materijala sve stvari koje učenik donese na ispit treba ponijeti sa sobom.

Kašnjenje na ispit

  • učenik  može zakasniti na ispit najviše 30 min,
  • ako učenik zakasni više od 30 minuta na ispit iz opravdanih razloga Centar će omogućiti učeniku na prijedlog školskog ispitnog povjerenstva polaganje u sljedećem roku. Smatrat će se da učenik nije iskoristio rok ( ne mora platiti ispit ).

 

  • opravdani slučajevi: zdravstveni problemi, okolnosti u prometu koje se mogu dokazati, smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća, drugi izvanredni događaji. O razlozima izostanka obavijestiti najkasnije u roku od 24 sata od početka pisanja ispita ŠIP ( školsko ispitno povjerenstvo ).
  • ako učenik ne odjavi ispit i ne pristupi  istome, te ne dostavi  dokaze opravdanosti izostanka najkasnije u roku od tri dana nakon održanog  ispita, smatra se da je rok iskorišten te se plaća ispit ( čl. 18. ).

Poništavanje ispita čl. 31.

 ( nedozvoljeno ponašanje učenika na ispitu čl. 31.- izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature ).

 

 

 

 

 

Ostalo

 

U svemu, od ulaska u ispitnu prostoriju, slijediti upute voditelja ispitne prostorije ( potpis na vrećicu s ispitnim materijalom, otvaranje ispitnih vrećica, pregled materijala, lijepljenje bar kodova, pisanje, korigiranje pogrešaka, završetak i način predaje ispita ). Ne potpisivati vrećicu za povrat. Nakon što ste završili s pisanjem ispita odložite ispitni materijal na rub stola i dizanjem ruke obavijestite dežurnog nastavnika da ste završili. Dežurni nastavnik će pregledati materijale i spremiti ih u siguronosnu vrećicu za povrat, te je zalijepiti pred vama.

 

Prvih 30 min nakon početka ispita i zadnjih 15 min prije kraja ispita nema napuštanja ispitne prostorije.

 

 

 

  • svi koji završe razred potvrditi ocjene 4. i 5. razreda ( rok do 5. 7. 2024 . u 18:00 ) - na postani-student.hr

 

Oni koji su prijavili studijske programe neka paze na ažurnost svojih lista prioriteta. Svakako maknite ono što ne želite nikako upisivati. Posebno je to bitno nakon objave privremenih rezultata.

 

VAŽNI DATUMI:

  • objava rezultata ispita:  10. srpnja 2024.
  • rok za prigovore: do 12. srpnja 2024. ( javiti se meni )- kabinet 8
  • konačna objava rezultata ispita DM: 17. srpnja 2024.  
  • podjela svjedodžbi i potvrda o položenim ispitima DM 19. srpnja 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svjedodžbe i potvrde o položenim ispitima DM :

 

a) kontaktirati razrednika/ cu ( kada mogu doći u školu podići dokumente ),

b)  staviti ću obavijest na internet stranicu škole kada dođe vrijeme za to. Na upisima nije nužno imati  svjedodžbu ili potvrdu ( potreban je upisni broj ). Ti  se dokumenti fakultetima  mogu dostaviti kasnije. Mali broj visokih učilišta i fakulteta traži da se pri upisu donese original potvrde ili svjedodžbe o položenim ispitima DM.

Tko ne položi neki od ispita u ljetnom roku, ili želi popraviti ocjenu treba prijaviti ispite u drugom roku ( učenik ne plaća ispite, osim ako popravlja pozitivnu ocjenu s prvog roka, voditi računa da se ispit plati na vrijeme jer će u protivnom biti odjavljen ). Dakle, ispiti nisu automatski ponovo prijavljeni već se mora procedurom kao za prvi rok prijaviti ispite, jedino se ne dolazi u školu radi prijavnica. Učenici koji ne polože sve ispite obveznog dijela mogu dobiti potvrdu za položene ispite, gimnazijalci ne ( oni moraju položiti sve ispite obveznog dijela ). Učenik koji ne obrani završni rad ne može dobiti potvrdu iako je položio ispite DM. Rezultati vrijede trajno.

 

Drugi rok

  • vidjeti rokove na ncvvo.hr

Moj mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Želim vam uspješno pisanje ispita, te upis na željene studijske programe. Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno mi se javite elektroničkom poštom.

 

Video o školi

Poveznice

Nursing_4U_Embracing_Challenges.png

Erasmus+: Nursing 4U: Embracing Challenges

 zastava_eu_niska_rezolucija.png

ampeu-logo-hr.png

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje

Hrvatski jezični portal

Hrvatska enciklopedija

© Srednja škola Pakrac

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes | Documentation