• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

U kojem god smjeru gledali: svugdje doživljavamo diktaturu stvari. A ono ljudsko se mora snaći kako bi opstalo.

Werner Finck

Obljetnice

Eugene Ionesco
„Ja ne poučavam, ne svjedočim, ne objašnjavam, nego nastojim objasniti samoga sebe…“  (Dnevnik) Eugene ...
Ivo Andrić
„Priča je kao čovjek za koga vrijeme nema više značenja i koji stoga ni u tuđem životu ne pridaje vremenu ni redovnu tijeku vremena neku ...

Učenici Srednje medicinske škole Pakrac uz znakovito puštanje balona s porukama, predavanjem i druženjem s bolesnicima obilježili su Svjetski dan bolesnika u Lipiku.

Dana, 11. veljače na Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske, učenici medicinskog usmjerenja naše škole predvođeni nastavnicama zdravstvene grupe predmeta Vesnom Božić i Karolinom Perašinić pješačili su od škole sve do Lipika. 

Kako bismo osvijestili potrebu poštovanja, humanosti i pomoći svim bolesnicima, ali i ljudima u potrebi u našim su rukama bili baloni u kojima su se nalazile poticajne misli blažene majke Tereze, osobe koja je čitav svoj život posvetila bolesnicima. Jedna takva misao glasi ovako: "U ovom životu ne možemo uvijek raditi velike stvari, ali možemo raditi male stvari s puno ljubavi."

Po dolasku u Lipik pred crkvom sv. Franje Asiškog pridružila su nam se djeca iz vrtića „Kockica“ kojima smo podijelili nekoliko balona kako bi u zajedništvu s nama prenijeli poruku svim bolesnicima svijeta.

U konferencijskoj dvorani Quella dočekala nas je tajnica Palijativnog tima „LiPa“ Ljerka Pavković koja je u uvodnoj riječi istaknula skrb za bolesnike. 

Zatim nas je porukom pape Franje domaći župnik Jozo Zorić naveo na promišljanje kako današnji čovjek može iskazati milosrđe bližnjemu.

„Milosrđe nije samo oplakivati nesnosno stanje svoga bližnjega, nego milosrđe znači odvojiti dio svoga vremena da pohodiš bolesnika, gladnoga nahraniš, bolesnoga pohodiš…“, naglasio je vlč. Zorić i dodao kako nas papa Franjo podsjeća na milosrđe kao glavnu Božju odliku u odnosu prema čovjeku.

Dr. med. Goran Sarajlić u svom predavanju na temu „Karijera bolesnika – kako biti uspješan bolesnik“ u središte pozornosti stavio je upravo odnos bolesnik – zdravstveni djelatnik. 

Na kraju bogatog programa imali smo priliku porazgovarati s bolesnicima koji se trenutno liječe u prostorima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku.

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn