• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Ako ljudi ne žele postati žrtva svoje vlastite dječje pameti, morat će u svim moćnim zemljama svijeta naučiti da ne misle na pojedine skupine ljudi, već na čovjeka.

Bertrand Russell

Obljetnice

John Keats
Pjesnik, romantičar John Keats rođen je 31. listopada 1795. godine u Londonu, a umro je samo 25 godina kasnije, 23. veljače u Rimu od tuberkuloze. ...

montiran_lift1.png

Na hodnicima Srednje škole Pakrac od uskrsnih praznika pa sve do sredine svibnja izvodili su se radovi montiranja školskoga lifta, koji će biti svojevrsna pomoć lakšem kretanju učenici s invaliditetom. Lift će, naime, kroz nekoliko dana biti spreman za korištenje.

Lift se nalazi na sjevernoj strani školske zgrade te povezuje sva tri kata, a platforma za prijevoz nalazi se u centralnom dijelu škole, ispod stepeništa. Vrijedna je to investicija u kojoj je sudjelovala i sama srednja škola.
„Srednja škola Pakrac ove je godine izgradila lift zbog školskih potreba. Naime, ove godine imamo učenicu s posebnim potrebama, kojoj je potreban lift. Investicija sa svim radovima iznosi 500,000 kuna. 400,000 kuna je darovala Požeško – slavonska županija, a 100,000 kuna Srednja škola Pakrac“, opisujući ulaganje u školsku infrastrukturu rekao je ravnatelj Dario Čilić.

novacija_lift_2.jpg
Osim ugradnje lifta, pakračka srednja škola otprije ima i takozvanu rampu koja se također nalazi u prizemlju škole, a učenici će biti od velike pomoći prilikom dolaska do lifta. Ovom značajnom investicijom, između ostaloga, želi se i senzibilizirati javnost, a posebno učenici koji će i pomoći učenici prilikom ulaska i izlaska iz lifta.
„Daljnji planovi su uređenje okoliša, podizanje standarda učenika u školi i učeničkim domovima“, rekao je za kraj ravnatelj Čilić.

montiran_lift2.png

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn