• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Sva ljubav moja usred ceste kisne. Moje je srce od sedam komada.

Augustin Tin Ujević

Obljetnice

Eugene Ionesco
„Ja ne poučavam, ne svjedočim, ne objašnjavam, nego nastojim objasniti samoga sebe…“  (Dnevnik) Eugene ...

kestenijada2017.jpg

Ovogodišnja domska Kestenijada održana je u petak, 17. listopada.  Ovaj put pripremili smo „Izlet iznenađenja“.

Došli su nam dragi odgajatelji sa učenicima iz učeničkih domova iz Osijeka, Vukovara i Požege.  Nakon  kratkog odmora od puta  uz razgovor i okrjepu,  krenuli smo. I to turističkim vlakićem! Svi, ali svi odreda su s oduševljenjem i radošću prihvatili vožnju. A kada su učenici čuli da je prvo odredište Državna ergela Lipik osmijeh im nije silazio s lica. Dakle, na izlet smo se uputili turističkim vlakićem koji nas je vozio od Pakraca do Državne ergele Lipik. Uz stručnog vodiča, predivne konje i divnu prirodu vrijeme je brzo prolazilo. Od vodiča smo saznali da je Ergelu u Lipiku osnovao 1843. godine grof Izidor pl. Janković izgradivši štale za konje. Od tog trena počinje priča koja povezuje konje i Lipik.  Ova ergela dom je za šezdeset predivnih lipicanaca.

Sljedeće odredište bio je Raminac. Ovdje nastavljamo naše druženje uz kuhano kestenje i šetnju oko jezera. Povratak prema Pakracu obogatili smo vožnjom glavnom lipičkom ulicom.
Vrijeme nas je poslužilo, bilo je toplo i ugodno za boravak na svježem zraku u prirodi. Puni doživljaja, druženje smo privodili kraju uz ručak i fini kolač od kestena.

Dojmove možete pogledati na fotografijama u galeriji.

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn