• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Djeca ne podnose tako teško kad su u manjini kao odrasli.

Alexander Sutherland Neill

Obljetnice

Eugene Ionesco
„Ja ne poučavam, ne svjedočim, ne objašnjavam, nego nastojim objasniti samoga sebe…“  (Dnevnik) Eugene ...

kestenijada2017.jpg

Ovogodišnja domska Kestenijada održana je u petak, 17. listopada.  Ovaj put pripremili smo „Izlet iznenađenja“.

Došli su nam dragi odgajatelji sa učenicima iz učeničkih domova iz Osijeka, Vukovara i Požege.  Nakon  kratkog odmora od puta  uz razgovor i okrjepu,  krenuli smo. I to turističkim vlakićem! Svi, ali svi odreda su s oduševljenjem i radošću prihvatili vožnju. A kada su učenici čuli da je prvo odredište Državna ergela Lipik osmijeh im nije silazio s lica. Dakle, na izlet smo se uputili turističkim vlakićem koji nas je vozio od Pakraca do Državne ergele Lipik. Uz stručnog vodiča, predivne konje i divnu prirodu vrijeme je brzo prolazilo. Od vodiča smo saznali da je Ergelu u Lipiku osnovao 1843. godine grof Izidor pl. Janković izgradivši štale za konje. Od tog trena počinje priča koja povezuje konje i Lipik.  Ova ergela dom je za šezdeset predivnih lipicanaca.

Sljedeće odredište bio je Raminac. Ovdje nastavljamo naše druženje uz kuhano kestenje i šetnju oko jezera. Povratak prema Pakracu obogatili smo vožnjom glavnom lipičkom ulicom.
Vrijeme nas je poslužilo, bilo je toplo i ugodno za boravak na svježem zraku u prirodi. Puni doživljaja, druženje smo privodili kraju uz ručak i fini kolač od kestena.

Dojmove možete pogledati na fotografijama u galeriji.

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn