• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Strah je glavni sastojak boli. Zbog njega bol boli. Maknite strah i ostaje vam samo osjećaj.

Ajahn Brahm

Obljetnice

Eugene Ionesco
„Ja ne poučavam, ne svjedočim, ne objašnjavam, nego nastojim objasniti samoga sebe…“  (Dnevnik) Eugene ...

L-mbprd.jpg

Rak dojke je najčešća zloćudna bolest žena te  čini oko trećinu svih malignih tumora. U Hrvatskoj je stopa incidencije viša nego u ostalim europskim zemljama i ima trend rasta. Kako je rak dojke zbog  visoke zastupljenosti među uzrocima smrtnosti kod žena   postao velik javnozdravstveni problem, važno je na vrijeme informirati ciljnu populaciju u svrhu pravodobne prevencije, ranog otkrivanja i liječenja ove opake bolesti. Veliku ulogu u pravovremenom otkrivanju bolesti ima samopregled dojki.
 Samopregled dojki jednostavna je, bezbolna i brza metoda koju svaka djevojka i žena može provesti kod kuće u manje od deset minuta. Bit samopregleda dojki je da se zapamti struktura dojkI jer je na taj način najlakše otkriti promjene u boji, veličini dojki ili pojavi iscjetka.

Tijekom listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, učenice i buduće medicinske sestre, Ivana Prakljačić i Anita Bošnjak provele su brojne aktivnosti usmjerene na pravodobnu prevenciju i podizanje svijesti o raku dojke. Osim uređenja panoa, učenice su izradile letke o samopregledu dojke i održale kratko, ali poučno predavanje o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti. Tijekom predavanja učenice su demonstrirale tehniku samopregleda dojki i ukazale na vodeće simptome i znakove ove opake bolesti.

Foto galerija

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn