• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Kao što je to netko već jednom rekao, što god se može dogoditi, dogodit će se, to je puko pitanje vremena i, ako to nismo uspjeli doživjeti dok smo hodali po ovom svijetu, to je samo zato što nismo dovoljno dugo živjeli.

José Saramago

Obljetnice

Eugene Ionesco
„Ja ne poučavam, ne svjedočim, ne objašnjavam, nego nastojim objasniti samoga sebe…“  (Dnevnik) Eugene ...
Ivana Brlić-Mažuranić
Ivana Brlić Mažuranić
…..moji su listovi nastavak moje autobiografije…. (2. kolovoza 1916.) Ivana Brlić-Mažuranić (Ogulin, 18. travnja 1874. - ...

BS1.jpg

Međunarodni dan bijelog stapa obilježava se svake godine 15. listopada s ciljem upoznavanja društvene zajednice sa specifičnim potrebama, problemima i načinima funkcioniranja slijepih i slabovidnih osoba. Zahvaljujući Udruzi slijepih i slabovidnih osoba s područja grada Pakraca i Lipika, učenice Januš Karla, Sopić Petra, Bestvina Vlatka i Prakljačić Ivana obilježile su ovaj dan kroz druženje s članovima Udruge slijepih. Predsjednik udruge, gospodin Stanko Kovačić  i videća pratiteljica, gospođa Mirsada Madžarević prošli su četvrtak održali radionicu u prostorijama učeničkog doma te tako upoznali naše učenike s pravima slijepih osoba u Republici Hrvatskoj, vodećim problemima slijepih i slabovidnih te nam demonstrirali upotrebu bijelog štapa i pristup slijepoj osobi .

Nadamo se da će se naša suradnja nastaviti i ubuduće i kako ćemo zajedničkim druženjem pridonijeti većoj senzibilizaciji javnosti na probleme i stereotipe s kojima se slijepe osobe susreću u svakodnevnom životu.

BS2.jpg

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn