• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Geniju je golemi teret mnogo jezika jer proguta dosta od njegova kratkog života. Nemojmo misli mnogo odijevati jer dobro je putovati zemljom jezika, ali nakon što smo osjetili okus najljepših, zatvorimo se u kuću materinskog jezika.

Rivarol

Obljetnice

Eugene Ionesco
„Ja ne poučavam, ne svjedočim, ne objašnjavam, nego nastojim objasniti samoga sebe…“  (Dnevnik) Eugene ...

FIs2017.jpg

I ove je godine 21. listopada naš dom sudjelovao na tradicionalnom druženju „Fišijadi“,  u organizaciji Doma učenika  Vukovar. Tom prilikom natjecalo se sedam domova regije u kuhanju fiša. Bez obzira na udaljenost i pravo jesenje kišno vrijeme nismo odustali već smo se u sastavu odgajatelja (Branke Marić i Jaroslava Šeba) te nas dvije učenice (Marija Šapić i Sandra Kozić) odlučili oprobati u kuhanju slavonskog fiša.

Domaćini su nas lijepo iznenadili  izletom električnim brodom, slatko nazvanim „Bajadera“ po Dunavu. Nakon plovidbe i druženja, prihvatili smo se kuhanja fiša u kotlićima, s puno ribe i začina. Izazov je bio veći jer je fiševe prvo trebao kušati i ocjeniti žiri sastavljen od ravnatelja domova: gospođe Nataša Šimić (Učenički dom „Hrvatskoga radiše“ Osijek), gospodina Darija Čilića (Učenički dom SŠ Pakrac) i gospodina Darka Dimića (Učenički dom Vukovar). Nakon toga smo fiševe i pojeli! Dom učenika Vukovar proglašen je pobjednikom, svi smo dobili medalje s likom dunavskog šarana i puni dojmova krenuli kući s još jednog lijepog druženja. Zahvaljujemo se našim domaćinima na pozivu i veselimo budućim susretima.

Doživljaje iz Vukovara pogledajte u galeriji

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn