• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Po mnijenju toplo, po mnijenju hladno, a zapravo – atomi i praznina...

Demokrit

Obljetnice

Eugene Ionesco
„Ja ne poučavam, ne svjedočim, ne objašnjavam, nego nastojim objasniti samoga sebe…“  (Dnevnik) Eugene ...
Clipboard01.jpg

 

Svjetski dan srca obilježava se svake godine 28. rujna s ciljem podizanja svijesti o ključnim pitanjima i temama koje se odnose na zdravlje srca. Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrtnosti u Hrvatskoj i svijetu. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije od kardiovaskularnih bolesti u svijetu godišnje umire oko 17,3 milijuna ljudi. Čimbenici rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti su brojni; dob, spol, pušenje, hipertenzija, nedovoljna fizička aktivnost. Na neke od njih ne možemo utjecati, međutim značajnu ulogu u prevenciji oboljenja ima zdrav način života i usvajanje zdravih životnih navika što podrazumijeva prestanak pušenja, pravilnu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost.

S ciljem promicanja zdravih životnih navika u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja, učenici   Bušić Kruno, Dekalović Lucija, Garić Matea, Lacković Boris i Zrnc Klara sudjelovali su u zdravstvenoj radionici  tijekom koje su izradili plakat povod obilježavanja Svjetskog dana srca kako bi sve svoje vršnjake i djelatnike doma upozorili na važnost usvajanja zdravog načina života i aktivnog sudjelovanja u brizi za vlastito zdravlje.

Napisali: Bušić Kruno i Garić Matea

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn