• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Pitati se zašto živimo nije dakle jedna jednako slučajna zanimacija kao i skupljanje poštanskih maraka. Onaj kojeg zanimaju takva pitanja obuzet je nečim o čemu ljudi raspravljaju od početka života na ovom planetu.

Jostein Gaarder

Obljetnice

Eugene Ionesco
„Ja ne poučavam, ne svjedočim, ne objašnjavam, nego nastojim objasniti samoga sebe…“  (Dnevnik) Eugene ...
Ivana Brlić-Mažuranić
Ivana Brlić Mažuranić
…..moji su listovi nastavak moje autobiografije…. (2. kolovoza 1916.) Ivana Brlić-Mažuranić (Ogulin, 18. travnja 1874. - ...

Dana 23. listopada 2017. godine obilježili smo u holu naše škole Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

dani_kruha_2017_2.jpg
Na početku programa voditelji Kristina Zednik i Franko Kelemen pozdravili su profesore, djelatnike škole i učenike. U svom uvodnom govoru podsjetili su nas da je Dan kruha dan kada trebamo zastati u svojim mislima i zahvaliti na svemu lijepome što nas okružuje, što imamo i što jesmo. Franko je napomenuo kako je Zemlja naša hraniteljica i da smo svim svojim čulima povezani s njom.

Kruh je simbol života, a u kršćanskoj predaji on nam je poseban Božji dar, nadodala je Kristina.

Svake godine, treće nedjelje u listopadu  obilježava se Svjetski dan Misija, uključujući se u djelo Crkve, moleći za naše misionare i misionarke. Povodom toga dana, učenici 2.a razreda izveli su igrokaz „Misijska nedjelja“  pod voditeljstvom vjeroučiteljice Dragane Akšamović, a nakon programa svi učenici škole imali su priliku kupiti misijske proizvode te tako simboličnim iznosom pomoći djeci u Africi.

dani_kruha_2017_3.jpg

Nakon igrokaza, vlč. Oliver Kranjčić blagoslovio je nas i hranu koju smo donijeli. Nastavilo se druženje učenika uz radost zahvale i objed.

dani_kruha_2017_1.jpg

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn