• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Sve velike stvari možemo spoznati samo s određene udaljenosti. Tko se brdu približava s povećalom, primijetit će samo zrna pijeska i insekte.

Frank Thiess

Obljetnice

Eugene Ionesco
„Ja ne poučavam, ne svjedočim, ne objašnjavam, nego nastojim objasniti samoga sebe…“  (Dnevnik) Eugene ...

Dana 23. listopada 2017. godine obilježili smo u holu naše škole Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

dani_kruha_2017_2.jpg
Na početku programa voditelji Kristina Zednik i Franko Kelemen pozdravili su profesore, djelatnike škole i učenike. U svom uvodnom govoru podsjetili su nas da je Dan kruha dan kada trebamo zastati u svojim mislima i zahvaliti na svemu lijepome što nas okružuje, što imamo i što jesmo. Franko je napomenuo kako je Zemlja naša hraniteljica i da smo svim svojim čulima povezani s njom.

Kruh je simbol života, a u kršćanskoj predaji on nam je poseban Božji dar, nadodala je Kristina.

Svake godine, treće nedjelje u listopadu  obilježava se Svjetski dan Misija, uključujući se u djelo Crkve, moleći za naše misionare i misionarke. Povodom toga dana, učenici 2.a razreda izveli su igrokaz „Misijska nedjelja“  pod voditeljstvom vjeroučiteljice Dragane Akšamović, a nakon programa svi učenici škole imali su priliku kupiti misijske proizvode te tako simboličnim iznosom pomoći djeci u Africi.

dani_kruha_2017_3.jpg

Nakon igrokaza, vlč. Oliver Kranjčić blagoslovio je nas i hranu koju smo donijeli. Nastavilo se druženje učenika uz radost zahvale i objed.

dani_kruha_2017_1.jpg

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn