• Zgrada izvana, iznutra, knjižnica, hol...

Rekli su...

Djeca ne podnose tako teško kad su u manjini kao odrasli.

Alexander Sutherland Neill

Obljetnice

John Keats
Pjesnik, romantičar John Keats rođen je 31. listopada 1795. godine u Londonu, a umro je samo 25 godina kasnije, 23. veljače u Rimu od tuberkuloze. ...
multipak_program_2017.jpg

 

U Pakracu će se od ponedjeljka do subote (5. - 10. lipnja) šesti put zaredom održati jedna od najvećih regionalnih multimedijalnih izložbi Multipak 2017. Tijekom pet dana u Pakracu će se u prostorijama gradske knjižnice, muzeja, Robertoshopa i hotela Pakrac odvijati zanimljive filmske projekcije, koncerti, predavanja, diskusije i hi-fi slušaonice.

U sklopu filmskog programa u Gradskoj knjižnici Pakrac bit će prikazani dokumentarci 'Tko bi rekao: fantazije umreženog svijeta' Wernera Herzoga, 'The Yes Man: Pobuna' Laure Nix, 'Nešto o životu' Nebojše Slijepčevića i 'Liberation Day' Mortena Traavika i Ugisa Oltea. Uz predavanje Ivane Marin 'Turbofolk – slušaj prirodno, ponašaj se narodno', muzikoterapiju Vesne Božić, ceremoniju čaja uz Đorđa Cvijića, svi posjetitelji Pakraca moći će se okušati i u geocachingu, hi-tech potragom za 'skrivenim blagom'.

Nakon laganijeg zagrijavanja u prvom dijelu tjedna, vrhunac Multipaka slijedi u petak i subotu kada se otvara hi-fi izložba koju će pratiti i dva zanimljiva koncerta. Na četiri lokacije u Pakracu bit će postavljene glazbene slušaonice koje će biti sastavljene od hi-fi komponenti ponajboljih svjetskih brendova koje je gotovo nemoguće vidjeti zajedno na jednom mjestu. Tako će se primjerice zvučnike KEF Blade i Marten Mingus, ili kompletnu novu liniju Homage Tradition Sonus Faber zvučnika moći čuti u kombinaciji s Dan D’Agostino, McIntosh, Audio Research ili dCS elektronikom. Onima koji možda malo više vole glazbu uživo, Multipak je pripremio dva zanimljiva koncerta – u petak u hotelu Pakrac nastupit će legendarna hrvatska pjevačica Zdenka Kovačiček, a u subotu, u dvorištu kurije Janković, jazz duo Anastasija Kaptelova & Tomi Novak.

multipak_logo_2017.png

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn