Svjetski dan učitelja prigoda je kojom se rad učitelja i nastavnika prepoznaje kao jedan od najvažnijih čimbenika za ukupan razvoj društva. Svake se godine službeno obilježava 5. listopada, no svaka škola može odabrati svoj datum. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.  U našoj školi već desetak godina obilježava se Tjedan učitelja tijekom kojeg učenici imaju priliku održati jedan nastavni sat u nižem razredu od svoga i tako iskusiti prirodu nastavničkoga poziva.

Ove godine zainteresiranost učenika bila je velika, a razred s najviše prijavljenih učenik bio je 3. razred gimnazije. Profesori iz organizacijskoga tima, Vesna Ančić i Renato Ristić, izrazili su zadovoljstvo satima koje su održali učenici pod njihovim mentorstvom, a profesorica Ančić provodila je i ankete s razredom u kojemu su učenici predavali te su tako dobili povratne informacije i od drugih učenika.

Ove godine učenici su anonimno pisali poruke, komentare o nastavi, koji su bili pohranjeni u kutiju poruka, tijekom tjedna za vrijeme velikoga odmora čitani u zbornici te izloženi na panou. Detaljnije će ih analizirati pedagoginja i psihologinja, kako saznajemo od profesorice Ančić.

Prijavi na DeliciousPrijavi na DiggPrijavi na FacebookPrijavi na Google PlusPrijavi na StumbleuponPrijavi na TechnoratiPrijavi na TwitterPrijavi na LinkedIn